Film

Glimt fra Storebælt under Krigen - No. 1, 1943

1944, 10 min., Speak

Den udbrændte Storebæltsfærge M/S "Sjælland" efter sabotagen den 3. november 1943. To eksplosioner dræbte tre brandfolk samt en passager, og 19 blev såret. I februar 1944 bugseres færgen til Nakskov Skibsværft og renoveres totalt - pris ca. 4,4 mio. kr. Sabotageaktionen medfører øjblikkeligt visitation af de rejsende og deres bagage inden overfarten - en tids- og tålmodighedskrævende procedure for såvel de rejsende som for Statsbanerne. Under overfarten spærres alle saloner under dæk, så mange af de rejsende må tilbringe overfarten udenfor på promenadedækket. Heldigvis er vinteren 1943 ikke så kold.

Denne film kan desværre ikke indlejres på andre hjemmesider pga. musikrettigheder.

 

Kommentarer

Der er ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere.

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk

Tema

Med tog gennem Danmark

2022 markerer 175-året for åbningen af den første jernbane i kongeriget Danmark. Siden er skinnenettet løbende blevet udbygget og har, som historiske togfilm viser, skabt sammenhængskraft og gjort det lettere for den almindelige dansker at komme rundt.

Tema

Danmark - besat og befriet

Den 9. april 1940 er årsdagen for Tysklands besættelse af Danmark. I dette tema har vi samlet et udsnit af de mange film og filmoptagelser, der blev lavet under og efter besættelsen.