Film

Hägringen

Guillermo Alvarez Riveros, 1981, 39 min., Reallyd
DA SV

Instruktør Guillermo Álvarez' og Filmkooperativet Cinecos illusionsløse dramafilm om en latinamerikansk immigrants dobbelte hjemløshed i et Stockholm, hvor Sverige også har overtaget den politiske kamp i Latinamerika. Denne film blev digitalt restaureret af Det Svenske Filminstitut i 2016.

'Hägringen' (på dansk: Fatamorgana) kredser om Roberto, en ung mand, der immigrerede til Sverige fra et latinamerikansk land (som ikke er specificeret), men ikke kan få et job. Hans kæreste og hendes venner snakker grimt om indvandrerfyre. Under en vinaften kommer det frem, at en svensk ven i slænget skal til Sydamerika. Svenskeren har en revolutionær glød og frem for alt den billet hjem, som mange af immigrantfyrene i gruppen mangler. Hans kampgejst virker letkøbt, fordi det ikke koster ham noget. Mange af dem, der kom til Sverige fra Sydamerika i løbet af 1970'erne og 80'erne, var politiske flygtninge, som - modsat svenskeren i slænget - risikerede alt og måtte flygte.

Filmen er på svensk og har valgfri svenske undertekster.

Denne film kan desværre ikke indlejres på andre hjemmesider pga. rettigheder.


Filen stammer fra Kungliga biblioteket, Sverige. 

Regissör Guillermo Álvarez' och Filmkooperativet Cinecos illusionslösa dramafilm om en latinamerikansk invandrares dubbla hemlöshet i ett Stockholm där Sverige approprierat även den politiska kampen i Latinamerika. Denna film restaurerades digitalt av Svenska Filminstitutet 2016.

'Hägringen' kretsar kring Roberto, en ung man som invandrat till Sverige från ett latinamerikanskt land (som inte specificeras), men inte får jobb. Hans flickvän och hennes kompisar snackar skit om invandrade killar. Under en vinkväll framkommer det att en svensk kompis i gänget ska åka till Sydamerika. Svensken har en revolutionär glöd och framförallt den hembiljett som många av de invandrade killarna i gruppen saknar. Hans kampanda blir därmed en slags appropriering eftersom den inte kostar honom själv något. Många av de som kom till Sverige från Sydamerika under 1970- och 80-talen var politiska flyktingar som tvärtemot riskerat allt och behövt fly.

Filmen är svensk och har valfria svenska undertexter.


Filen kommer från Kungliga biblioteket, Sverige.

Kommentarer

Der er ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere.

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk