Film

Hudegrunden, Vesterbro

Nils Vest, 1974, 25 min., Speak

I en nedslidt del af Vesterbro etablerede man i 1970 en anderledes institution for kvarterets børn: byggelegepladsen "Hudegrunden", opkaldt efter en nedlagt oplagsplads for huder fra slagtede dyr i Kødbyen. Det vakte stor opsigt, da man til den nye institution søgte efter en pædagog med en marxistitsk livsindstilling. Filmen fortæller om oprettelsen og det daglige arbejde i begyndelsen af 70'erne.

Denne film kan desværre ikke indlejres på andre hjemmesider pga. rettigheder.

 

Kommentarer

Anne Grethe Nielsen ons, 01/20/2021 - 04:32

Hvorfor bliver Erik Nielsen ,som har været leder og opstarter afHudegrunden ikke omtalt ?

Rudy Larsen lør, 01/23/2021 - 16:05

Arbejdede Helge Blicher Hansen der ikke også på det tidspunkt?

Ulla Ekberg ons, 03/24/2021 - 20:35

Jeg er født i Saxogade min fra havde KUL og KOKS i Hudegrundens lager i mange år. min familie er med på filmen det glæder, hele historien er så sandt så godt fra den tid 1974. Tak fod det Ulla

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk

Tema

POLITISK AKTIVISME – FRA DEMO’ER TIL BLOGINDLÆG OG LIKES

Siden 1960 er partiernes medlemstal dalet betydeligt, men det betyder ikke nødvendigvis, at det politiske engagement er svækket. Dansk politik både før og efter ungdomsoprøret har været præget af et aktivistisk engagement i folkelige bevægelser og kampagner, der ikke er rettet mod stemmeurnerne og ikke nødvendigvis indbefatter partier og interesseorganisationer. I samarbejde med Arbejdermuseet & Arbejderbevægelsens Bibliotek og Arkiv præsenterer Det Danske Filminstitut & Danmark på film her en stribe film om politisk aktivisme.

Tema

Arven efter '68

- Hele ens verdensbillede bliver væltet. Det er skønt!, siger en af de unge i filmen 'Højskolejournal 1969'. Filmene i dette tema kredser om antikapitalisme, revolution og personlig frigørelse med udgangspunkt i et år, der stadig sætter spor i vores sprog og vores hverdag.