Film

Informations Film Slesvigsk Parti (EF-valget)

1972, 16 min., Reallyd

En valgfilm fra Slesvigsk Parti (tysk: Schleswigsche Partei) produceret til EF-valget i 1972. Partiet, der præsenterer sig selv som "grænselandets særlige parti, det tyske mindretals parti", går ind for europæisk samarbejde, da man kun på den måde kan bevare den europæiske mangfoldighed. Det dansk-tyske grænseland præsenteres som det gode eksempel på samarbejde over grænserne og godt naboskab. Beboere i grænselandet og medlemmer af Slesvigsk Parti fortæller, hvorfor et udvidet samarbejde henover grænserne ved Danmarks indmeldelse i Fællesmarkedet er nødvendigt for grænselandet og til gavn for alle parter. Slesvigsk Partis formand får det sidste ord.

Kommentarer

Der er ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere.

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk

Tema

Tysk og dansk i hertugdømmet Slesvig

Det, der for nogen var en Genforening i 1920, var for andre en deling af Slesvig. Nordslesvigerne – det tyske mindretal – er gennem århundreder blevet præget af både dansk og holstensk kultur.

Tema

Det danske mindretal i Sydslesvig

Efter den nye grænsedragning mellem Danmark og Tyskland i 1920 levede omkring 10.000 dansksindede syd for grænsen. Gennem de seneste 100 år er der lavet talrige film om det danske mindretal i Sydslesvig. Arkivet ved Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig præsenterer her en række af deres film og fortæller mindretallets historie.