Hver dag ankommer med skibe, tog og biler en stor mængde både levende og slagtede dyr til Kødbyen: ca. 120.000 okser, 190.000 kalve, 57.000 får, 350.000 svin og 11.000 heste årligt - i alt ca. 60 mio. kg. kød. Der er dyrlægekontrol for mund- og klovsyge straks ved ankomsten. Herefter slagtes dyrene, flås, skæres op og hænges til afkøling. Vi ser kreaturer, kalve, får og grise blive gennet ind i slagtehallen og hele processen dér. Også rensning af maver, tarme og hoveder. De fleste kreaturer kommer dog til Kødbyen i slagtet tilstand. Trikinundersøgelser (før og nu). Endelig salgshallen, hvor der handles med håndslag. Under jorden ligger hele det tekniske set-up for varme, kulde og elforsyning i 2¿ km tunneller.
Filmtype
Kategori
Produktionsland
Produktionsselskab
Rekvirent
Fotograf
Manuskript
Instruktør
Tilføj kommentar
En dejlig film om kødbyen, jeg var læredreng på slagteriet fra 1959-63 ( pirat holdet) hvor der var følgen svende , Ludvig ( store Ludvig fra Valby) Otte Winther ( ( bokseren) Svend ( lille Svend fra Hedehusene) Willy ( sølvræven) Villy ( skotten, Villy Roskilde) Knud (røde Knud)
Hilsen Jørgen, medlem af Københavns Slagter laug & Københavns Slagter svende Laug