Film

Kødbyen

H. Andersen, 1936, 28 min., Stum

Hver dag ankommer med skibe, tog og biler en stor mængde både levende og slagtede dyr til Kødbyen: ca.  120.000 okser, 190.000 kalve, 57.000 får, 350.000 svin og 11.000 heste årligt - i alt ca. 60 mio. kg. kød. Der er dyrlægekontrol for mund- og klovsyge straks ved ankomsten. Herefter slagtes dyrene, flås, skæres op og hænges til afkøling. Vi ser kreaturer, kalve, får og grise blive gennet ind i slagtehallen og hele processen dér. Også rensning af maver, tarme og hoveder. De fleste kreaturer kommer dog til Kødbyen i slagtet tilstand. Trikinundersøgelser (før og nu). Endelig salgshallen, hvor der handles med håndslag. Under jorden ligger hele det tekniske set-up for varme, kulde og elforsyning i 2¿ km tunneller.

Kommentarer

Jørgen Laursen tor, 09/13/2018 - 12:40

En dejlig film om kødbyen, jeg var læredreng på slagteriet fra 1959-63 ( pirat holdet) hvor der var følgen svende , Ludvig ( store Ludvig fra Valby) Otte Winther ( ( bokseren) Svend ( lille Svend fra Hedehusene) Willy ( sølvræven) Villy ( skotten, Villy Roskilde) Knud (røde Knud)
Hilsen Jørgen, medlem af Københavns Slagter laug & Københavns Slagter svende Laug

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk