Film

Nær himlen, nær jorden

Ole John, Jørgen Leth, 1968, 25 min., Speak

Filmen er optaget blandt europæiske og amerikanske hippier i Nepal i efteråret 1967. Ved at iagttage hippiernes selvvalgte livsform uden for samfundet i lys af riter og ceremonier, der er fortrolig hverdag i Nepal, ved at betragte hippiebevægelsen ikke som et kulturelt modelune, men som en religion, tegner filmen et signalement af hippierne: "Det er nødvendigt, at vi er her. For at meditere. For at bede. Således kan vi forvandle atombomben til en blomst".

Denne film kan desværre ikke indlejres på andre hjemmesider pga. rettigheder.

 

Kommentarer

Der er ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere.

CAPTCHA
Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk

Tema

Jørgen Leth

Med sine mere end 50 film siden debuten i 1963 har den nu 87-årige filmnestor Jørgen Leth insisteret på at gå ad sine egne, snørklede stier ind i den eksotiske, fascinerende virkelighed. Over halvdelen af hans film kan nu ses gratis her.

Tema

Den Kolde Krig

I marts 1946 udtaler Winston Churchill, at et ’Jerntæppe’ har sænket sig ned igennem Europa. Den Kolde Krig er i gang. En konflikt, der først får sin afslutning med Sovjetunionens sammenbrud i 1991. Vi tegner et overblik over periodens vigtigste begivenheder - i et dansk perspektiv - med tilhørende film og klip.

Tema

Verden set med danske øjne

Filmene i dette tema kan af gode grunde ikke komme på danmarkskortet. De er nemlig optaget ude i den store verden. Af danske dokumentarister, som er rejst ud for at formidle og dokumentere, give os udsyn og indblik. Fra Europa år nul, over Himalayas skæve bjergtoppe i '68 til Reagans USA anno 1982. God rejse!

Tema

Arven efter '68

- Hele ens verdensbillede bliver væltet. Det er skønt!, siger en af de unge i filmen 'Højskolejournal 1969'. Filmene i dette tema kredser om antikapitalisme, revolution og personlig frigørelse med udgangspunkt i et år, der stadig sætter spor i vores sprog og vores hverdag.