Film

Step on Silence

Jørgen Leth, 1981, 56 min., Reallyd

En film om det hårde slid bag de strålende præstationer - et tema Jørgen Leth har dyrket i flere betydelige dokumentarfilm. Denne gang er det på ny balletdanserens arbejde i prøvesalen, der har fascineret ham, idet han er vendt tilbage til det ikke-anvendte materiale til filmen 'Peter Martins - en danser' fra 1978. Stoffet har Leth i samarbejde med Kristian Levring redigeret til en film, som især i sin form adskiller sig væsentligt fra den oprindelige film.
Leth betragter selv sin film som "en personlig rapport, en håndskrift" om oplevelsen af intense, søgende, muntre, håbløse og - først og sidst - skabende øjeblikke i New York City Ballets spartansk udstyrede prøvesale.
Der vises klip fra 'Chaconne' med Peter Martins og Suzanne Farrell, samt prøver med Martins, Farrell, balletpædagog og instruktør Stanley Williams, koreograf Jerome Robbins og danserne Merrill Ashley, Danny Duell og Heather Watts.

Filmen har engelsk tale.

Denne film kan ikke indlejres på andre hjemmesider pga. rettigheder.

Kommentarer

Der er ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere.

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk

Tema

Jørgen Leth

Med sine mere end 50 film siden debuten i 1963 har den nu 87-årige filmnestor Jørgen Leth insisteret på at gå ad sine egne, snørklede stier ind i den eksotiske, fascinerende virkelighed. Over halvdelen af hans film kan nu ses gratis her.