Film

Oslo sentrum

Gunnar Melle, 1954, 5 min., Norsk speak
DA NO

'Oslo sentrum' er en Oslofilm og et nostalgisk tidsbillede fra byens centrum, som det så ud i 1950'erne. Restaureret farvefilm. 'Oslo sentrum' er den første norske film produceret i widescreenformat, og filmen kan ses i dette format på www.oslofilmer.no. 

Oslofilm er en samling på ca. 180 kortfilm, produceret af Oslo Kinematografer i perioden 1947 til 1982. Hensigten med Oslofilmene var at sikre dokumentation af Oslos miljøer og historiske udvikling.

Filmen har valgfri norske undertekster. 

Denne film kan desværre ikke indlejres på andre hjemmesider pga. rettigheder.


Filmen ejes af Oslo byarkiv og filen kommer fra Nasjonalbiblioteket, Norge (filreference: Mavis 803788-8, kontakt: https://sporbiblioteket.nb.no/)  

 

'Oslo sentrum' er en Oslofilm og et nostalgisk tidsbilde fra byens sentrum slik det var på 1950-tallet. Restaurert fargefilm. Filmen er den første norske film i widescreen og kan ses i dette format på www.oslofilmer.no.

Oslofilm er en samling på ca. 180 kortfilmer produsert av Oslo kinematografer i perioden 1947 til 1982. Hensikten med Oslofilmene var å sikre dokumentasjon av Oslos miljøer og historiske utvikling.

Filmen har valgfrie norske undertekster.

Filmen eies af Oslo byarkiv og filen kommer fra Nasjonalbiblioteket, Norge (arkivreferanse: Mavis 803788-8, kontakt: https://sporbiblioteket.nb.no/)  

Se mere

Kommentarer

Der er ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere.

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk