Film

Prinsesse Margrethes bryllup

Ole Roos, 1967, 52 min., Speak

En film om alle de begivenheder, der finder sted omkring tronfølger Prinsesse Margrethe og Prins Henriks bryllup den 10. juni 1967. Først ses forberedelserne dagene forud - garderhusarerne holder generalprøver i Københavns gader, der trykkes frimærker og nye mønter, fotostater hænges op, gaverne stilles frem, festteltet i Fredensborg Slotspark rejses, en venskabskamp mellem et dansk og et fransk fodboldhold under overværelse af tronfølgerparret spilles i Parken, de udenlandske bryllupsgæster fra monarkierne rundt om i Europa modtages i Kastrup, mad og bryllupskagen forberedes samt blomsterdekorationer. Så er vi med til vielsen i Holmens Kirke, hvortil kronprinsessen ankommer i karet og føres op ad kirkegulvet af sin far. De nygifte kører gennem byen i karet og hilser efter turen på de mange tusinder af fremmødte på Amalienborg Slotsplads fra balkonen. I Rolls Royce kører de afsted til bryllupsfesten på Fredensborg. Her er der opstilling til det store familiebillede på slotstrappen. Prins Henrik holder tale for sin brud - på dansk. Til slut brudevals og parrets afrejse med kongeskibet fra Københavns Havn. 
Begivenhederne kommenteres vittigt af Clara Pontoppidan og Karen Berg som Tante Et og Tante To.

Denne film kan desværre ikke indlejres på andre hjemmesider pga. rettigheder.

 

Kommentarer

Dorte Krag tir, 01/12/2021 - 19:22

Den dag var jeg med min mor i Kandestederne i et lånt sommerhus, som lå på den yderste klit med pagtfuld udsigt til havet. Dengang var det ikke almindeligt at have fjernsyn i sommerhuse. Så vi gik ned på det nærmeste hotel Kokholm, hvor vi så brylluppet. 1 år efter blev jeg selv gift i Helleruplund kirke,

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk

Tema

De omvæltende år i dronningens liv

Den unge prinsesse Margrethes livsbane ændrede sig med et slag i 1953. Fra ubekymret barn og teenager til tronarving og siden regent.