Film

Samfundets yngste

Erling Wolter, 1954, 24 min., Stum

Mange steder i Danmark er der vuggestuer, børnehaver og fritidshjem, hvor udearbejdende mødre kan få deres børn anbragt under betryggende forhold. Her er børnene i specialuddannede menneskers varetægt. Selvom man ikke har institutioner nok til at tilfredsstille det store behov, har man dog udviklet den forebyggende børneforsorg på en måde, der har vakt interesse ikke alene i pædagogisk og socialt interesserede kredse her i landet, men også i udlandet. Filmen giver et indtryk af det arbejde, der udføres, særligt i børnehaverne, som er afpasset efter barnets behov og bygger på den moderne pædagogiks erfaringer. I fritidshjemmet møder vi skolebørn både i arbejde, ved lektielæsning og leg. Filmen slutter med et besøg på en feriekoloni, hvor børnehavens børn henter kræfter og sundhed under et sommerophold.

Filmen er med engelske mellemtekster under titlen 'Daycare in Denmark'. 


English description:
DAYCARE IN DENMARK: A film about day nurseries, kindergartens and after-school centres in Denmark. The film has original English intertitles.

 

Kommentarer

Der er ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere.

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk

Tema

Welcome to Denmark

Films made in English and other languages for foreign markets have been an important element in Denmark’s documentary tradition. Informational films had a crucial role to play in promoting Denmark to the world as a modern, democratic and progressive nation.