Film

Silkeborg - 100 Aar

Gunnar Robert Hansen, 1946, 21 min., Musik

Kompilationsfilm bestående af tre dele:
1) Ugerevy-indslag fra Studentersangernes fremførelse af 'Der er et yndigt land', akkompagnement til billeder af Danmarks natur. Samme sekvens ses også i 'Dansk Filmrevy 1941-1942'.

2) Dokumentarfilmen 'Silkeborg - 100 år', der fortæller om, hvordan Silkeborg er opstået, og hvordan byen har udviklet sig. I løbet af filmen er der optagelser fra Silkeborgs idylliske naturområder bl.a. Silkeborgsøerne, de omkringliggende skove og Himmelbjerget. Desuden ses optagelser fra Silkeborg by, Michael Drewsens papirsfabrik, arbejdslivet på byens fabrikker, arnestedet for mordet på Kaj Munk m.m. Der berettes om Silkeborgs første turist - selveste H.C. Andersen - der blev særdeles betaget af byen, dens natur og dyreliv.

3) Ugerevy-indslag fra fejringen af Silkeborgs 100 års jubilæum 26. juli 1946. Byens ungdomskorps møder op ved rådhuset for at lykønske deres by og overgive deres gave til byens borgmester. Dagens højdepunkt er besøget af Kong Christian X og Dronning Alexandrine, der får en hjertelig modtagelse. I forbindelse med jubilæet har Silkeborg by foranstaltet et stort håndværkeroptog med opfindsomme vogne, der repræsenterer hver deres fag. Jubilæumsfesten afsluttes med en stor ildregattafest på Remstrup Å, hvor et kæmpemæssigt fyrværkerishow sætter det sidste storslåede punktum for festlighederne.

Denne film kan desværre ikke indlejres på andre hjememsider pga. rettigheder.

 

Kommentarer

Der er ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere.

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk