Film

Sønderjydske Børns Ferierejse til Danmark

1922, 22 min., Stum

I 1919 tog de første danske feriebørn fra Sydslesvig på ferieophold i Danmark, arrangeret af Komitéen for Slesvigske Børns Ferierejser. Postdamperen Ægir sejler fra Sønderborg til Flensborg for at hente børnene. Indsejlingen gennem Flensborg Fjord, havnen, Nørreport bygget af Chr. IV, den gamle toldport fra 1503 og en sporvognstur på hovedgaden. Besøg på fru redaktør Jessens landsted i Kollund ved Flensborg Fjord. Frokostmadder til børnene smøres ombord. Børnene kommer ombord og får udleveret et æble. Afsked med forældre, der vinkes fra kajen - og fra båden. Madder med mere uddeles på turen. Da skibet ankommer i havnen i Nakskov, modtages børnene af en stor flok jublende mennesker med flag på kajen.

Kommentarer

Der er ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere.

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk

Tema

Tysk og dansk i hertugdømmet Slesvig

Det, der for nogen var en Genforening i 1920, var for andre en deling af Slesvig. Nordslesvigerne – det tyske mindretal – er gennem århundreder blevet præget af både dansk og holstensk kultur.

Tema

Det danske mindretal i Sydslesvig

Efter den nye grænsedragning mellem Danmark og Tyskland i 1920 levede omkring 10.000 dansksindede syd for grænsen. Gennem de seneste 100 år er der lavet talrige film om det danske mindretal i Sydslesvig. Arkivet ved Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig præsenterer her en række af deres film og fortæller mindretallets historie.