Film

Sydsjælland smiler

Albert Rasmussen, 44 min., Stum

Filmen giver en solbeskinnet rundtur på Sydsjælland. Bl.a. kommer man forbi Fensmark, hvor billedhuggeren Arne Bang (1901-1983) arbejder på Holmegaard Glasværk. Desuden Strøby Kro, Næstved, Stevns Klint, Ellegaard, Rødvig, Fakse Kalkbrud med Rollotårnet (nedrevet i maj 1950), Præstø, Mern Andelsmejeri, Kalvehave Havn, Mølleporten i Stege og Møns Klint. Filmen er uden årstal.

Kommentarer

E. Hansen. søn, 08/30/2020 - 04:04

Er i sikre på årstallet ⁉ Er den privat lavet⁉Jeg har en boks med samtlige hans film; en af dem blev optaget med dobbelt kamera dvs. Et til sort hvid film og et til farver.

Først Nu, er farve udgave blevet fremkaldt. De er dårlige kun de rødlige toner ses - så skulle noget lavet i Danmark, værer 1000 gange bedre end Hans, er næsten umuligt.

Redaktionen man, 09/07/2020 - 15:33

Kære E. Hansen
Filmen er en scanning af en tidlig 16mm farvekopi, der - før den kom i Filmarkivets besiddelse -
ikke har været opbevaret under optimale forhold og derfor er blevet misfarvet.
Farverne er derfor korrigeret bedst muligt digitalt, så filmen fremstår så tæt på det oprindelige udtryk som muligt. Som vi skriver i synopsen, er filmen uden årstal. Vi tror, den er optaget mellem 1940-1949. Og med al sansynlighed efter 1943, for man kan se Dronning Alexandrines Bro.
Mvh Maria Knude Oldhøj Nielsen

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk