Film

Nordens Capri - Bornholm i Farver

Albert Rasmussen, 13 min., Stum

Turistfilm fra Bornholm, der tager sig hele vejen rundt om den solbeskinnede klippeø: Gudhjem, rundkirken i Østerslars, Østermarie kirkeruin, Randkløve Skår, Svaneke, Paradisbakkerne, Neksø, Dueodde Strand, Almindingen med Rytterknægten, Rønne, Hasle, Jons Kapel, Hammershus, Sandvig, Allinge og Tejn samt Ertholmene, Christiansø og Frederiksø. Filmen er ukomplet og uden årstal.

Kommentarer

Michael Bach man, 12/21/2020 - 13:15

Denne film bør kunne dateres nogenlunde præcist til 1949, for ved minuttal 09:11 ser man Strandgade i Nexø, hvor der genopbygges huse. Den store bygning længst borte, der danner hjørne til Torvet, er if. BBR-registeret opført i 1949. Og bygningen foran den, hvor der er store stilladser, er Strandgade 3, og her er opførelsesåret også 1949.

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk

Tema

Os, dem og Dirch - turistfilm fra Danmark

De vælter ind over grænserne. De kommer med tog, fly og bil. Krydstogtskibene kæmper om kajpladserne ved Langelinie i København, og på den jyske vestkyst skal man mestre et forståeligt tysk for at betjene de mange glade sommerhusgæster. Men de har penge på lommen. Og de tager hjem igen. Det er sommer i Danmark.