Film

Sydslesvigs danske ungdomsforeninger

Ebbe Larsen, 1972, 22 min., Speak

Det daglige arbejde i Sydslesvigs danske Ungdomsforeningers foreninger og institutioner: introduktion til SdU’s aktiviteter og fritidstilbud efter skolen: fritidshjem, teater, musik, byggelegeplads, haver, kæledyr, gymnastik. Idrætshallen i Flensborg, SdU’s revy, foreningslivet i Sydslesvig om vinteren, FDF’s orkester, spejdere og lejrliv i Tydal, Slesvig Roklub, Flensborg Yacht-Club, kajakroning på Trene-floden og i Frederiksstad, skoleklasse fra Danmark på besøg i Sydslesvig, Christianslyst - ejendommen og faciliteter, Dannevirke, mm. En oversigt over det danske ungdomsarbejde i Sydslesvig.

Se mere

Kommentarer

Der er ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere.

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk

Tema

Det danske mindretal i Sydslesvig

Efter den nye grænsedragning mellem Danmark og Tyskland i 1920 levede omkring 10.000 dansksindede syd for grænsen. Gennem de seneste 100 år er der lavet talrige film om det danske mindretal i Sydslesvig. Arkivet ved Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig præsenterer her en række af deres film og fortæller mindretallets historie.

Tema

Tysk og dansk i hertugdømmet Slesvig

Det, der for nogen var en Genforening i 1920, var for andre en deling af Slesvig. Nordslesvigerne – det tyske mindretal – er gennem århundreder blevet præget af både dansk og holstensk kultur.