Film

Thyborøn fri - Thyborøn-Fiskernes Sejlads til København

1946, 10 min., Speak

Filmen giver et indtryk af kystsikringen ved Harboøre og Thyborøn, ligesom den viser Thyborøn Havn og den store fiskerflåde, der har hjemsted her.
Derefter skildres den store protestsejlads lørdag den 26. januar 1946, hvor en hel armada af kuttere sejler fra Thyborøn til København for at protestere mod Rigsdagens beslutning om at lukke indsejlingen til Limfjorden med en sluse. Filmen følger fiskerbådenes færd fra Thyborøn Havn, op gennem Limfjorden, over Kattegat til Helsingør og derfra til den storslåede modtagelse i Københavns lystbådehavn.

Kommentarer

Der er ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere.

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk

Tema

POLITISK AKTIVISME – FRA DEMO’ER TIL BLOGINDLÆG OG LIKES

Siden 1960 er partiernes medlemstal dalet betydeligt, men det betyder ikke nødvendigvis, at det politiske engagement er svækket. Dansk politik både før og efter ungdomsoprøret har været præget af et aktivistisk engagement i folkelige bevægelser og kampagner, der ikke er rettet mod stemmeurnerne og ikke nødvendigvis indbefatter partier og interesseorganisationer. I samarbejde med Arbejdermuseet & Arbejderbevægelsens Bibliotek og Arkiv præsenterer Det Danske Filminstitut & Danmark på film her en stribe film om politisk aktivisme.