Film

Vejen til vælgerne

Peter Klitgaard, 1974, 69 min., Reallyd

Skuffelsen efter Danmarks indtrædelse i EF, de stadig højere skatter og en stigende mistillid til de etablerede politikere var nogle af de ting, som fik mange danske vælgere til at søge uden for de gamle partier i løbet af 1973. Advokat Mogens Glistrup og borgmester Erhard Jacobsen forsøgte på hver sin måde at kanalisere disse utilfredse vælgere i valgkampen op til den 4. december 1973.
Filmen er et forsøg på at skildre disse to folketingskandidater - både som mennesker og som politikere. Filmens optagelser er dokumentariske, men de er sammensat på en måde, så de ikke overholder en tidsrækkefølge, men alligevel skulle give et billede af de skildrede personer.

Denne film kan desværre ikke indlejres på andre hjemmesider pga. rettigheder.

 

Se mere

Kommentarer

Der er ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere.

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk

Tema

POLITISK AKTIVISME – FRA DEMO’ER TIL BLOGINDLÆG OG LIKES

Siden 1960 er partiernes medlemstal dalet betydeligt, men det betyder ikke nødvendigvis, at det politiske engagement er svækket. Dansk politik både før og efter ungdomsoprøret har været præget af et aktivistisk engagement i folkelige bevægelser og kampagner, der ikke er rettet mod stemmeurnerne og ikke nødvendigvis indbefatter partier og interesseorganisationer. I samarbejde med Arbejdermuseet & Arbejderbevægelsens Bibliotek og Arkiv præsenterer Det Danske Filminstitut & Danmark på film her en stribe film om politisk aktivisme.