Klip

Fiskebæk og Dronninggaard ved Furesø

1941, 0:50 min

Optagelser fra Fiskebæk, der er navnet på det smalle stykke land imellem Farum Sø og Furesø samt vandløbet, der forbinder disse søer. Fiskebæk har på dette tidspunkt udviklet sig til et populært badested. Vi ser også optagelser fra den nordøstlige side af Furesø, hvor Dronninggård (Næsseslottet) ligger. Slottet blev bygget i 1660 som jagtslot til dronning Sophie Amalie. 

Dette klip kan desværre ikke indlejres på andre hjemmesider pga. musikrettigheder.

Se mere

Lav dit eget klip

Hvis du har viden om et sted, en person, eller andet i filmen, som ikke findes på kortet, så kan du selv lave et klip og skrive din egen historie.

Du kan dele dit klip med andre, og du kan placere det på kortet her på siden. Lav dit eget klip i filmen

Kommentarer

Henrik Arnold søn, 11/15/2015 - 22:50

Nålen for dette klip er ikke rigtigt placeret på kortet. Næsseslottet ligger ikke ved Fiskebæk men i Holte, helt ude for enden af Dronninggårds Alle mellem Store Kalv og Lille Kalv, kan findes på Kraks Kort mellem Holte og Virum (Frederiksdal). Jeg er i tvivl om der fandtes en badestrand her. Badebørnene KAN være filmet ved Fiskebæk eller Frederiksdal Fribad vest for Virum.

Redaktionen man, 11/16/2015 - 10:26

Kære Henrik Arnold
Tak for kommentar. I klippet befinder vi os flere steder ved Furesøen (ved Fiskebæk og Dronninggaard/Næsseslottet), hvilket også fremgår af titlen på klippet og synopsen. Derfor har intentionen været at sætte nålen der, hvor klippet starter (ved Fiskebæk). Jeg kan dog se, at vi ikke har sat nålen helt korrekt ved Fiskebæk i første omgang. Det er nu rettet. Jeg har desuden rettet teksten i synopsen, så det fremgår tydeligere, at vi befinder os flere forskellige steder.
Med venlig hilsen Maria Berendt Oldhøj Nielsen

Henrik Arnold man, 11/16/2015 - 23:16

Ingen årsag, min fejl. Jeg var ikke opmærksom på at klippet var en del af den længere film om Furesøen.

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk