Klip

Nørre Hospital og Plejehjem

1943, 1:35 min, Speak

Optagelser fra Nørre Hospital, hvor en mand indlægges og ligger til overvågning. Efterfølgende overflyttes han til Københavns Plejehjem, der er tilknyttet hospitalet.

Nørre hospital hed oprindeligt Almindelig Hospital. Hospitalet blev oprettet i 1769 som led i det københavnske fattigvæsens forsorg og fungerede især som stiftelse for byens fattige med plads til 600 lemmer og som sæde for fattigvæsenets administration. Herudover oprettedes en mindre sygeafdeling, der med årene blev udvidet betydeligt. Almindelig Hospital lå oprindeligt i Amaliegade, men blev 1892 flyttet til Nørre Allé og i 1919 til Ryesgade, hvor institutionen fra 1941 blev benævnt Nørre Hospital og Københavns Plejehjem. Fra 1940'erne benyttedes hospitalet i stigende omfang til plejepatienter eller subsistensløse. I 1978 blev Nørre Hospital nedlagt; en del af bygningerne blev revet ned og erstattet af Plejehjemmet Sølund (kilde: Bente Dahl Hansen, Jørgen Falck Larsen: Almindelig Hospital i Den Store Danske, Gyldendal. Fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=36277).

Dette klip kan desværre ikke indlejres på andre hjemmesider pga. rettigheder.

Lav dit eget klip

Hvis du har viden om et sted, en person, eller andet i filmen, som ikke findes på kortet, så kan du selv lave et klip og skrive din egen historie.

Du kan dele dit klip med andre, og du kan placere det på kortet her på siden. Lav dit eget klip i filmen

Kommentarer

John Street søn, 04/04/2021 - 16:48

Ingen film kun lyd..
Mvh

Jørgen Bjørnskov søn, 04/04/2021 - 18:29

Flot og dejlig film, et sted man kommer til at holde af. Har selv arbejdet der i mange år.

Redaktionen tir, 04/06/2021 - 11:45

Kære John Street
Tak for kommentar. Filmen afvikler fint på min PC. Under 'Spørgsmål og svar' kan du finde forskellige tip til, hvad du kan gøre, hvis filmen ikke afvikler ordentligt. Her er et direkte link:
https://filmcentralen.dk/museum/danmark-paa-film/om-danmark-paa-film?sub=8565#chapter
Mvh Maria Nielsen

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk