Klip

Roosevelt på Frederiksborg Slot

1910, 0:33 min, Stum

Den netop afgåede præsident Roosevelt besøger Frederiksborg Slot. Theodore Roosevelt (1858-1919) var amerikansk præsident 1901-1909. Besøget fandt sted i maj 1910. Roosevelt var på vej til Norge for at modtage Nobels Fredspris, som han allerede i 1906 fik for sin indsats for at afslutte Den Russisk-japanske Krig.

Lav dit eget klip

Hvis du har viden om et sted, en person, eller andet i filmen, som ikke findes på kortet, så kan du selv lave et klip og skrive din egen historie.

Du kan dele dit klip med andre, og du kan placere det på kortet her på siden. Lav dit eget klip i filmen

Kommentarer

Bo Kihlgast Nielsen søn, 02/11/2018 - 03:59

Der står intet om, at Kronborg Slot vises på denne film? Men jeg er sikker på, at det indskudte klip fra ca. 0.40 - 0.49 er filmet fra midten af den såkaldte "Fireportgård" på Kronborg Slot og Fæstning og ikke fra Frederiksborg Slot.

Navnet "Fireportgård" kommer sig af, at der er fire porte - en port til hvert af verdenshjørnerne. Kameraet står ca. midt i denne "gård" med hovedindgangen til slotsgården th. for kameraet (S), indgangspartiet med Mørkeport tv. for kameraet (N), porten ved Ridderpostejen bag kameraet (V), og jeg skulle tage uhyggeligt meget fejl, hvis ikke det netop er porten op mod Flagbastionen, der ses midt i billedet (Ø), som personerne går ned igennem hen mod kameraet.

Så Kronborg Slot vel i tilføjes som "Emneord" - og på forhånd tak for det . så man kan søge på det. For det er rigtigt sjovt at se. Specielt også det faktum, at porten mod Flagbastionen i dag ikke er identisk med den, der åbenbart var der i 1910 ... og jeg, der troede, at porten var flere hundrede år gammel(!!) - men det er den så ikke :-(-:

Bo Kihlgast Nielsen søn, 02/11/2018 - 23:35

Hej igen ... ved nærmere eftersyn, er det kun godt halvdelen af klippet, der foregår på Frederiksborgs slot. Allerede fra 33 sekunder og til klippet slutter efter 56 sekunder, er det udelukkende filmet på Kronborgs område.

Redaktionen ons, 02/14/2018 - 15:14

Kære Bo Kihlgast Nielsen
Tak for kommentar. Du har ganske ret i, at optagelserne er fra to forskellige steder. Jeg har nu forkortet ovenstående klip, så der kun er optagelser fra Frederikborg Slot. Derudover har jeg lavet et nyt klip, der hedder 'Roosevelt besøger Kronborg Slot'. Jeg har tilføjet Kronborg Slot som emneord til filmen og til klippet, så nu kan du søge på det.
Mvh Maria Berendt Oldhøj Nielsen

Bo Kihlgast Nielsen ons, 02/21/2018 - 03:26

Kære Maria.
Det var så lidt.
Mange tak for rettelserne :-)
Mvh. Bo

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk