Film

Drømmen om i morgen

Peter Lind, 1945, 22 min., Musik

Socialdemokratiets propagandafilm om fremtidsdrømme for Danmark anno 1960. Selv om Danmark atter er frit, er den tidligere modstandsmand og arbejder, Svend, desillusioneret: "Det hele er noget møg". Fremtidsdrømmen inkarneres af en ung kvinde, Karen, som viser Svend visionerne om et bedre liv i 'ungdommens land'. Der er boliger og en atomdreven bil til alle. Til de ældre er der aldersrenteboliger. Maskinerne på fabrikken er 'vores ven', og arbejdsdagen er på 6-7 timer. Arbejde og sammenhold er nøgleordene for projektet 'Fremtidens Danmark'.
Filmen er lavet til et fremstød for Socialdemokratiets nye partiprogram, 'Fremtidens Danmark', men blev aldrig sendt i distribution, da filmen blev anset for at være kontroversiel, fordi den lovede for meget til landets vælgere.

Denne film kan desværre ikke indlejres på andre hjemmesider pga. rettigheder.

 

Kommentarer

Der er ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere.

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk

Tema

Propaganda!

Bekymrede røster advarer for tiden om, at 1930’ernes sociale uro, højrenationalisme, politikerlede og manipulerende sjælefiskeri gentager sig. Men hvordan gik det for sig sidst, demokratiet var under pres, ungdommen blev radikaliseret af voldsparate bagmænd og propagandaen florerede? Med denne stribe partipropagandafilm fra sen-tyverne til først i 1950’erne præsenterer vi brikker til et sammenligningsgrundlag.

Tema

”Nu er krigen og eventyret forbi…” – befrielsen på film

De ikoniske billeder fra befrielsesaftenen og dagene, der følger, står i et særligt lysende skær. Dannebrog vajer i gader og stræder, danskerne fester over hele landet, og Montgomery tiljubles på sin tur gennem hovedstaden. Men der er masser af nuancer til den fortælling.