Film

En Dag i København

1940, 34 min., Stum

Lyntoget "Nordjyden" ankommer til Københavns Hovedbanegård. Filmen følger et ægtepar på deres rundtur i hovedstaden: Lurblæserne, Rådhuset og Rådhuspladsen, Glyptoteket, Politigården, Christiansborg med Marmorbroen, Tøjhusmuseet og Det kgl. Bibliotek, Christiansborg Slotsplads og Børsen, Det kgl. Teater, Nyhavn, Amalienborg, Kongen på morgentur, Gefion-springvandet, Kastellet, Langelinie med Den lille Havfrue, Frihavnen, Nyboder, Statens Museum for Kunst, Thorvaldsens Museum, Botanisk Have, Ørstedsparken, Frederiksberg Have, Vor Frelser Kirke med 400 trin op i tårnet, et panorama over byens mange kirketårne, Søpavillonen, Boulevardbanen, omkring Vesterport, Gl. Strand, De små Haver på Pileallé. Sport og fritidsliv i hovedstaden: KB-Hallen, Bellevue Strandbad. Tivoli - også i aftendragt. Klampenborg: stationen, Bellevueteatret, Øresund i vinterdragt, en familie i deres sommerhus "Solhytten". Isvinteren 1939-40 bl.a. med billeder fra Søerne, hvor der køres bilrace på isen.

 

Kommentarer

Frank S Olinsson tir, 03/08/2016 - 22:23

4:42 det er forunderligt, at så få ved, at haven ved Det Kgl Bibliotek (Paradishaven som vi kaldte den som børn p.g.a. de vidunderlige paradisæbletræer) er Chr IV's gamle havn til montering af krigsskibene.

Der er endnu fortøjningsringe i muren mod Christiansborg

Jesper Therman Bak ons, 04/06/2016 - 19:54

Filmen er ikke fra 1940, men sandsynligvis samlet i 1940. Første tre afsnit foregår åbenlyst i sommerhalvåret og da der ikke er mørkelægning, benzinmangel, samt da soldaterne på Amalienborg er iført bjørneskindshue, i stedet for stålhjelm og kastellet er betjent af danske soldater, må det være sommeren 1939 eller før.

Redaktionen fre, 04/08/2016 - 14:32

Kære Jesper Therman Bak
Tak for kommentar. Optagelserne er både fra 1939 og 1940. Vi daterer film ud fra de seneste optagelser (eller premieredatoen), og derfor er filmen dateret 1940.
Med venlig hilsen Maria Berendt Oldhøj Nielsen

Tom Wikborg man, 04/11/2016 - 20:59

Dejligt at se Vores smukke København, fra dengang alt endnu ikke var af lave og alt foregik i et
stille og roligt tempo.
Med venlig hilsen Tom Wikborg (Islands Brygge dreng, årgang 1938)

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk

Tema

Os, dem og Dirch - turistfilm fra Danmark

De vælter ind over grænserne. De kommer med tog, fly og bil. Krydstogtskibene kæmper om kajpladserne ved Langelinie i København, og på den jyske vestkyst skal man mestre et forståeligt tysk for at betjene de mange glade sommerhusgæster. Men de har penge på lommen. Og de tager hjem igen. Det er sommer i Danmark.