Film

Et ferieland ved skov og strand

Jess Jessen, 26 min., Musik

En film om Dronninglund og omegn: Vinterlandskab omkring Dronninglund Kirke, tøvejr og forårets komme - køer på marken. Dronninglund Hovedgård og kirke i forårsdragt. Egnen er rig på oldtidsminder: gravhøje pryder landskabet, og tæt ved hovedvejen findes ruiner af Hundslund Kirke fra år 1350. I Dronninglund Storskov kan naturelskere gå på opdagelse - og som fra en svunden tid dukker en række folkedansere op under det nyudsprungne bøgehang. Familier tager stadig på forårsudflugt og picnic i skoven, og drenge klatrer op på Ønskestenen. Verdens største hestemarked i Hjallerup med handel og tivolimarked. På dyrskuet i Dronninglund mødes folk og præsenterer deres dyr. Og så er der den årlige byfest, hvor børnene kan slå sig løs i optog gennem byens gader, med Cirkus Fiducia og teaterforestilling på tivolipladsen. Hesteoptog gennem byen og ringridning på festpladsen. På Hotel Dronninglund kan man overnatte midt i byen.
Optagelser fra Asaa: Turisterne valfarter til Asaa Kro. Det lille tog "Havstrygeren" fragter folk fra byen til stranden. Årets store begivenhed i Asaa er hestevæddeløbet, der samler 10.000 tilskuere. Der afvikles både travløb og galopderby. Hverdagslivet i byens stråtækte huse og livet på havnen. Asaas badestrand er den bedste på østkysten. Try Højskole, Hjemstavnsmuseet samt Dorf Mølle og Voergaard Slot, opført i slutningen af 1500-tallet, er også turistattraktioner. Filmen slutter med optagelser fra Gerå.

Denne film kan desværre ikke indlejres på andre hjemmesider pga. rettigheder.

 

Kommentarer

Der er ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere.

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk

Tema

Dit Danmark på Film: Når lokalhistorie bliver til Danmarkshistorie

Med 39 nye filmtitler fra det nordjyske er der nu en unik mulighed for at stifte bekendtskab med de to kommuner Jammerbugt og Brønderslev, der grænser op til hinanden og omgives af det brusende hav, den stille fjord, levende købstæder og frodige marker. Det helt særlige initiativ Dit Danmark på film gør det muligt at se de to kommuners lokalhistorie i samspil med en større fortælling om Danmark, der allerede findes her på sitet med film om eksempelvis badeturisme, landbrug, industri og hverdagsliv.

Tema

Os, dem og Dirch - turistfilm fra Danmark

De vælter ind over grænserne. De kommer med tog, fly og bil. Krydstogtskibene kæmper om kajpladserne ved Langelinie i København, og på den jyske vestkyst skal man mestre et forståeligt tysk for at betjene de mange glade sommerhusgæster. Men de har penge på lommen. Og de tager hjem igen. Det er sommer i Danmark.