Film

Med DSB gennem Danmark

1935, 14 min., Musik

I hver sin ende af landet sidder to mennesker og længes efter at komme væk fra deres vante omgivelser. En kvindelig kontoransat drømmer om at komme væk fra det ’kvalme’ kontor og ud i den friske danske natur. En bondemand længes efter at skifte naboens ager ud med storslåede slotte og byer. I avisen ser de en reklame for DSBs ferierejser. De indløser begge en ’Rundrejse-billet’ og mødes tilfældigvis i toget. Toget afgår med fuld fart og musik og fører de rejsende gennem hele Danmark. Seværdighederne tæller Roskilde Domkirke, Sorø Akademi, H.C. Andersens barndomshjem, Odense Aa, Lillebæltsbroen, Krigergraven og Den Tapre Landsoldat i Fredericia, Vejle Fjord, Slugten ved Tirsbæk, Dybbøl Banke, Christian X’s Bro, Tønder, Møgeltønder, Schackenborg, Løgumkloster, Ribe By og Havn, Esbjerg Havn, Blaavand Fyr, Vestkysten, Vejers Strand, Ringkøbing, Røgind Vandmølle ved Ringkøbing, Silkeborgsøerne, Dynæs ved Laven, Herregården Gl. Estrup ved Auning, Viborg Domkirke, Flyndersø syd for Skive, Jens Bangs Stenhus i Aalborg, ”Faldet” ved Svinkløv, Jammerbugten, Aarhus Havn, Den Gamle By i Aarhus og Aarhus Hovedbanegård.

Denne film kan desværre kke indlejres på andre hjemmesider pga. musikrettigheder.

 

Kommentarer

peter knudsen man, 10/30/2017 - 13:12

spændende klip fra en svunden tid

Just Bidstrup man, 05/06/2019 - 11:12

Det er skuespillerinden LUlu Ziegler, der i filmens begyndelse sidder på kontor og skriver på maskine. HUn vil gerne ud at rejse.
I toget mødes hun og Henrik Malberg, og nu følges de ad rundt i Danmark.
Lulu Ziegler (1903-1973) er ganske sjælden på film, så det er fint, at vi her ser hende som ung skuespillerinde.

Redaktionen man, 05/06/2019 - 11:34

Kære Just Bidstrup
Tak for kommentar. Lulu Ziegler er hermed tilføjet som medvirkende.
Mvh Maria Knude Oldhøj Nielsen

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk

Tema

Med tog gennem Danmark

2022 markerer 175-året for åbningen af den første jernbane i kongeriget Danmark. Siden er skinnenettet løbende blevet udbygget og har, som historiske togfilm viser, skabt sammenhængskraft og gjort det lettere for den almindelige dansker at komme rundt.

Tema

Os, dem og Dirch - turistfilm fra Danmark

De vælter ind over grænserne. De kommer med tog, fly og bil. Krydstogtskibene kæmper om kajpladserne ved Langelinie i København, og på den jyske vestkyst skal man mestre et forståeligt tysk for at betjene de mange glade sommerhusgæster. Men de har penge på lommen. Og de tager hjem igen. Det er sommer i Danmark.