Film

Sukker

Bjarne Henning-Jensen, 1942, 8 min., Speak

Filmen indledes med en montage over 'sukkerkampagnen' også kendt som 'roekampagnen'. Det kaldes den tid sidst på efteråret og ind i januar, hvor roehøsten bjærges og køres til sukkerproduktion. Herefter skildres selve produktionen.

Denne film kan desværre ikke indlejres på andre hjemmesider pga. rettigheder.

 

Kommentarer

Lene Charlotte Nielsen tir, 11/19/2019 - 09:59

Har lige set denne film som er meget vigtig dokumentation om vores “Hvide Guld”
Jeg er født 1955 er pædagog og måske er min livsbane præget af mit møde med en lille Roebørnehave i Smedestræde 5, Radsted på Lolland. Da jeg tog min uddannelse til pædagog i 1996/2000 var der ingen på seminariet i Nykøbing Falster der vidste noget om dette pædagogiske pioner arbejde.
Jeg har ledt lige siden efter historier og her i 2019 var jeg så heldig at få besked om at en af de to kvinder der passede mig og mine mostre i Roebørnehaven boede på et plejehjem i Glumsø.
Lolland Falsters Folketidende hjalp mig med at få det i avisen i maj og juni i år.
Det blev et rørende møde .
Tove var næsten blind men stadig en skøn fortæller. Og vi fik lov at bringe en del billeder fra den tid, som ellers har været gemt i skuffen .
Jeg har netop indtalt vores bidrag til historien påen podcast . https://anchor.fm/lene-nielsen/episodes/Heltinderne-e92leh

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk

Tema

Film fra virkeligheden – dokumentarismens historie

De allerførste levende billeder, der blev vist i Danmark i 1896, var dokumentariske. Det var blandt andet de franske Lumière-brødres simple virkelighedsgengivelser, og de inspirerede allerede året efter den danske hoffotograf Peter Elfelt til at lave film. I dette tema giver vi et overblik over, hvordan dansk dokumentarisme gennem tiden er blevet inspireret og påvirket af internationale strømninger og skelsættende værker.