Film

De danske Sydhavsøer

Bjarne Henning-Jensen, 1944, 12 min., Speak

Storstrømsbroen har gjort Lolland og Falster landfast med Sjælland. Øernes landskabelige skønhed skildres.

Denne film kan ikke indlejres på andre hjemmesider pga. rettigheder.

 

Kommentarer

Peder Kastberg Fjord fre, 12/14/2018 - 22:25

I gjorde det - nåede at digitalisere denne film; tak :-D

Jeg har jævnligt søgt efter filmen og i dag (14.12.18) var den her. Jeg har sendt link til min svigermor, Birthe, som er den lille pige, der kommer gående med sin lillesøster, to små tvillingerbrødre og en ganske bugsvær far ude ved Pomlenakke.

For et par år siden var jeg med min kone og vores børn derude sammen med Birthe (hun bor nu på Fyn) og da vi gik rundt derude, slog det hende pludseligt, at familien, da hun var lille, var blevet spurgt af Astrid Henning Jensen, om de ville deltage filmen om Sydhavsøerne. De var vist både blevet filmet inde i Nykøbing og senere ude ved Pomlenakke.

Hun havde aldrig set filmen selv, men havde hun fundet ud af, at de gamle danske dokumentarfilm var ved at blive digitaliserede - hun håbede, hun skulle nå at se den ... det gjorde hun i dag :-)

vh
Peder Kastberg Fjord

Bent Koch hansen ons, 05/11/2022 - 08:32

Det vil være klogt at indtale teksten på nydansk, så nutidens mennesker kunne få interesse for dette vidnesbyrd fra en svunden tid. Samtidig skal der kunne vælges, hvilken talemåde man vil høre.

Vagn Schorlemmer ons, 05/11/2022 - 08:33

Det er en dejlig film det er skønt at se hvordan livet har været på de skønne øer

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk

Tema

HIMMEL, HAV OG HERREGÅRDE – ET PORTRÆT AF LOLLAND-FALSTER

Lolland og Falster er kendt for det flade landskab, roemarkerne og de mange historiske herregårde. Men er det også sådan lollikkerne og falstringerne ser deres egn? I samarbejde med Nakskov lokalhistoriske Arkiv og Guldborgsund Stadsarkiv udgiver Filminstituttet 18 ny-digitaliserede film sammen med film fra egne samlinger. Forfatter Helle Helle, gastronomisk iværksætter Claus Meyer og politiker René Christensen m.fl. portrætterer her deres hjemstavn.

Tema

Os, dem og Dirch - turistfilm fra Danmark

De vælter ind over grænserne. De kommer med tog, fly og bil. Krydstogtskibene kæmper om kajpladserne ved Langelinie i København, og på den jyske vestkyst skal man mestre et forståeligt tysk for at betjene de mange glade sommerhusgæster. Men de har penge på lommen. Og de tager hjem igen. Det er sommer i Danmark.