Klip

Til te hos de kongelige

1955, 2 min

På Amalienborg drikker Kong Frederik IX og Dronning Ingrid te med deres tre døtre Prinsesse Margrethe, Prinsesse Benedikte og Prinsesse Anne Marie.

Lav dit eget klip

Hvis du har viden om et sted, en person, eller andet i filmen, som ikke findes på kortet, så kan du selv lave et klip og skrive din egen historie.

Du kan dele dit klip med andre, og du kan placere det på kortet her på siden. Lav dit eget klip i filmen

Tema

Hygge gennem tiderne

Kommentarer

Redaktionen ons, 06/22/2016 - 09:29

Citat fra Filmcentralens Facebook-side vedrørende spørgsmål om tidsfæstelse af klippet:
"Iflg en Hvem, hvad, hvor bog jeg har om Dronningen, udgivet i anledning af hendes 50 års fødselsdag, står der, at hun blev konfirmeret 1. April 1955. 16. September drager Dr Ingrid og daværende prinsesse Margrethe afsted til England, for at indskrive prinsessen på Kostskolen North Foreland Lodge, hvor hun gik et år. Kongefamilien ferierede - iflg noter i bogen - på Fanø i juli måned. Det er nok mest sandsynligt, at. The-filmen er fra 1955 - med mindre prinsessen var hjemme på besøg"

Erik Thoudahl tir, 11/28/2017 - 22:41

Min far Edvard Svendsen arbejdede på Saga Film og talte meget om dengang han var inde på Amalienborg for at varetage lyssætningen på te selskabet. Jeg mener også hanfortalte, at han var på slottet, fordi et amerikansk film skulle optagelser til en udsendelse om kongehuset. 1955 er et muligt år.

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk