Film

Ad lange veje

Jette Bang, 1952, 26 min., Speak

Oplysningsfilm om polio (også kaldet børnelammelse), der er lavet i samarbejde med Landsforeningen til Børnelammelsens Bekæmpelse for at vise foreningens arbejde. Filmen redegør for, hvor langt man er nået i behandlingen af poliopatienter, bl.a. ved at demonstrere forskellige behandlingsformer og deres virkning. Man følger to hårdt angrebne voksne fra den første tid på hospitalet til Landsforeningens klinik på Tuborgvej, hvor de sammen med andre poliopatienter, voksne og børn, trænes op til at klare sig selv.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Polioforeningen.

Denne film kan desværre ikke indlejres på andre hjemmesider pga. rettigheder.

Kommentarer

Der er ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere.

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk

Tema

Jette Bang

Jette Bang (1914-1964) var fotograf og en pioner i Arktis. Hun fotograferede og filmede op gennem 1930’erne og 40’erne i Grønland og lavede hovedværket 'Inuit' – den første farvefilm i verden om mennesker i Arktis. Med sit skarpe blik indfangede hun den traditionelle fangerkultur og kom helt tæt på især kvinder og børn på bopladserne.

Tema

Epidemier i Danmark

Danmark har flere gange været ramt af epidemier af smitsomme sygdomme. I 1940’erne og 50’erne var smitteopsporing, mobile testapparater og smitteskam også hverdagskost, mens myndighederne appellerede til samfundssind. Se de historiske film, og hør Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøms syn på dem.