Film

I den store pyramide

Jørgen Roos, 1974, 40 min., Speak

Keops-pyramiden i Egypten er et af oldtidens syv underværker. Et dansk filmhold følger i fodsporene på kaliffen Al Mammoun, som var den første, der trængte ind i pyramiden i historisk tid. Filmholdet når til sidst frem til vanskeligt tilgængelige rum, hvor der ikke har været mennesker i over 100 år. Men alle kamrene er tomme. Så fremlægges den danske arkitekt Hubert Paulsens teori om pyramidens geometriske grundprincip, ifølge hvilket der må findes endnu et rum. Paulsen spekulerer på, om dette rum kunne rumme kong Keops gravkammer.

Denne film kan desværre ikke indlejres på andre hjemmesider pga. rettigheder.

Kommentarer

Der er ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere.

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk

Tema

Verden set med danske øjne

Filmene i dette tema kan af gode grunde ikke komme på danmarkskortet. De er nemlig optaget ude i den store verden. Af danske dokumentarister, som er rejst ud for at formidle og dokumentere, give os udsyn og indblik. Fra Europa år nul, over Himalayas skæve bjergtoppe i '68 til Reagans USA anno 1982. God rejse!

Tema

Jørgen Roos

Han fortalte varmt om det kolde Grønland, isnende kritisk om dansk kolonialisme og eksperimenterede æstetisk i film om såvel sociale problemer som kendte danskere. Se en samling af den vidtfavnende dokumentar- og eksperimentalfilmskabers værker.