Film

Oslo

Jørgen Roos, 1963, 11 min., Norsk speak
DA NO

Et poetisk portræt af Norges hovedstad skildret gennem skiftende årstider. Filmen er Jørgen Roos' bidrag til en skandinavisk konkurrence om at lave den bedste film om Oslo, udskrevet af Reisetrafikforeningen for Oslo. Denne udgave er fra 1963 og er ledsaget af en speak, indtalt af norske Claes Gill. Filmen har vundet flere internationale priser, bl.a. førsteprisen på kortfilmfestivalen i La Spezia i 1968.

Ved relanceringen af filmen i 1968 var speaken fjernet. Se udgaven uden speak her.

Filmen har valgfri norske undertekster.

 

Denne film kan desværre ikke indlejres på andre hjemmesider pga. rettigheder.


Filmen ejes af Oslo Byarkiv, og filen kommer fra Nasjonalbiblioteket (filreference: Mavis 801437-7, kontakt: https://sporbiblioteket.nb.no/)

Et poetisk portrett av Norges hovedstad skildret gjennom skiftende årstider. Filmen er Jørgen Roos sitt bidrag til en skandinavisk konkurranse om å lage den beste filmen om Oslo, utgitt av Reisetrafikforeningen for Oslo. 

Denne utgaven er fra 1963 og har voiceover av norske Claes Gill. Filmen har vunnet flere internasjonale priser, bl.a førstepremie på kortfilmfestivalen i La Spezia i 1968.

Da filmen ble gjenutgitt i 1968, var den uten voiceover. Se versjonen uten voiceover.

Filmen har valgfrie norske undertekster.


Filmen eies af Oslo byarkiv, og filen kommer fra Nasjonalbiblioteket (arkivreferanse: Mavis 801437-7, kontakt: https://sporbiblioteket.nb.no/)

Kommentarer

Der er ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere.

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk

Tema

Jørgen Roos

Han fortalte varmt om det kolde Grønland, isnende kritisk om dansk kolonialisme og eksperimenterede æstetisk i film om såvel sociale problemer som kendte danskere. Se en samling af den vidtfavnende dokumentar- og eksperimentalfilmskabers værker.