Film

Jeg selv er icke mig

Jørgen Roos, 1988, 36 min., Speak

En film om Christian IV (1577 - 1648) i anledning af dennes kroning i 1588. Christian IV blev hurtig magtfuld og omgav sig med pomp og pragt. Han samlede tidens bedste musik og bestilte malerier om de sære drømme, han havde. Og så opførte han en række markante bygningsværker. Filmen fortæller ikke historie som en skolebog. Der er ikke årstal, og man ser ikke Rundetårn eller Børsen. Men musik, billeder og ord følger et drama, der handler om magt og pragt, om håb og nederlag, om krige og kærlighedsforhold.

Christian IV er mest kendt for at have opført en række væsentlige bygninger i København, heriblandt Tøjhuset, Rosenborg Slot, Børsen, Regensen, Holmens Kirke, Nyboder og Rundetårn. Med en regeringstid på over 59 år har Christian IV den længste regeringstid af alle danske konger.

Denne film kan desværre ikke indlejres på andre hjemmesider pga. rettigheder.

Kommentarer

Der er ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere.

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk

Tema

Jørgen Roos

Han fortalte varmt om det kolde Grønland, isnende kritisk om dansk kolonialisme og eksperimenterede æstetisk i film om såvel sociale problemer som kendte danskere. Se en samling af den vidtfavnende dokumentar- og eksperimentalfilmskabers værker.