Film

Støj

Jørgen Roos, 1966, 10 min., Reallyd

Filmen viser, hvorledes støj kan være en plage for omgivelserne, mens støjfrembringeren selv i mange tilfælde nyder den. "Støj er liv", hedder det i filmen, der samtidig påtager sig at demonstrere, at støj også kan være døden. Et mesterligt eksempel på montagens kunst.

Denne film kan desværre ikke indlejres på andre hjemmesider pga. rettigheder.

 

Kommentarer

Kim Bonn Andersen fre, 10/27/2017 - 19:46

Jeg er helt lamslået og sidder med tårer i øjnene! I mange år har jeg ledt efter denne film, hvor min moster Inge, som døde af kræft i en alt for tidlig alder, står ved sit køkkenvindue og vasker op, mens et tog buldrer forbi vinduet - tror det var ved østerport. Hun var med i en film der omhandlede støj og jeg så filmen i folkeskolen tilbage i 70´erne og genkendte min moster. Siden har jeg ledt efter filmen og pludselig dukker den op i et opslag på min facebook side - spøger det? Se min elskede moster ca. 2 min og 10 sek inde i filmen.

Sven Frederiksen tor, 06/07/2018 - 19:31

Her har vi et sandt mesterværk, så aktuelt og vedkommende som aldrig tidligere. Støj får det limbiske system - forsvarsløst - helt op at ringe. Efterfulgt af de ødelæggende autonome reaktioner. Indlevelse udtrykt i det filmiske vehikel helt uden sidestykke.

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk

Tema

Jørgen Roos

Han fortalte varmt om det kolde Grønland, isnende kritisk om dansk kolonialisme og eksperimenterede æstetisk i film om såvel sociale problemer som kendte danskere. Se en samling af den vidtfavnende dokumentar- og eksperimentalfilmskabers værker.