Film

Udflytterne

Jørgen Roos, 1972, 26 min., Reallyd

Fem familier har slået sig ned i en forladt vejrstation på Grønlands østkyst. I de 11 af årets måneder er de afskåret fra omverdenen. Men de foretrækker at leve deres liv som fangere, at være deres egne herrer, fremfor at bo i byernes slum.

Denne film kan desværre ikke indlejres på andre hjemmesider pga. rettigheder.

 

Kommentarer

Aqqaluk Lynge, Nuuk, Grtønland søn, 05/31/2020 - 22:03

Undertegnede var både tolk, instruktørassistent og lydmand på Roos's 2- 3 film fra april 1971 i Kangerlussuaq, Østgrønland på en nedlagt amreikansk vejrstation. Uden min deltagelse var det aldrig blevet til noget. Det er underligt at MInerva Film i den grad bilder fiolk ind at man kan lave film i Grønland uden hjælp f.eks. fra undertegnede, er helt uforstående at mit navn ikke er nævnt.

Med venlig hilsen

Aqqaluk Lynge
aqqaluk@nuna.gl

Redaktionen tir, 07/14/2020 - 15:06

Kære Aqqaluk Lynge. Tak for din kommentar. Vi har tilføjet dine krediteringer på filmen. Mvh. Redaktionen.

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk

Tema

Det moderne Grønland på Film

Grønland er i over 100 år blevet skildret på film af fremmede. Især danske filmskabere har rettet kameraet mod grønlænderne, og deres film har om noget skabt ikoniske billeder af og forestillinger om Grønland og det grønlandske folk. Men hvordan oplever grønlænderne at se deres historie og kultur skildret af et udefrakommende blik? Kan filmene andet og mere end bære stereotyper og fordomme videre? Vi har spurgt to eksperter med rødder i både Grønland og Danmark.

Tema

Jørgen Roos

Han fortalte varmt om det kolde Grønland, isnende kritisk om dansk kolonialisme og eksperimenterede æstetisk i film om såvel sociale problemer som kendte danskere. Se en samling af den vidtfavnende dokumentar- og eksperimentalfilmskabers værker.