Film

Elvira - et Svin efter Døden

Theodor Christensen, 1945, 77 min., Stum

De uredigerede optagelser til en film om grisen Elvira, som aldrig blev færdiggjort. Filmen skulle laves i to versioner: første del (10 min.) handler om svinet, mens det lever, og anden del (20-25 min.) om det, der foregår efter slagtningen. Det hedder om anden del: "Elviras Død er en Film om Svinets Biprodukter. Den prægtige Gris Elvira opsøger efter Døden alle de Steder, hvor hendes Legeme anvendes - undtagen netop den spiselige Del! Hun konstaterer sine Kirtlers og Organers Betydning for Menneskenes Sundhed samt en Mængde andre Anvendelser".

Grisehud, knogler, indvolde - det hele kan anvendes til noget: bl.a. til fremstilling af lim, piller i medicinalindustrien og i laboratorierne i forskningsøjemed. Slagterne i Kødbyen sørger for, at de dele af grisen, der ikke går til fødevarer, bliver forarbejdet til videre brug.

Denne film kan desværre ikke indlejres på andre hjemmesider pga. rettigheder.

Kommentarer

Der er ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere.

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk

Tema

Theodor Christensen

Filminstruktør, provokatør, kosmopolit, teoretiker, filmkritiker, modstandmand, mentor, lærer. Theodor Christensens engagement var kæmpestort, og han havde fingrene i stort set alt, der rørte sig i filmens verden i sine 30 aktive år. Se en samling af film instrueret af dansk dokumentarfilms Grand Old Man.