Film

C - et Hjørne af Sjælland

Theodor Christensen, Karl Roos, 1938, 11 min., Speak

Turistfilm for Holbæk Amt med bogstavet 'C' i det gamle nummerpladesystem. Gennem et ungt pars tur rundt i Holbæk Amt oplever man, hvilke turistattraktioner området byder på. I idylliske billeder fra det vestsjællandske sommerland kommer man bl.a. forbi Maglesø, Jyderup, Kalundborg med den smukke kirke, radiotårn og færgehavn, Nekselø Bugt, Vejrhøj med den storslåede udsigt, Holbæk fjord og den gamle fiskerihavn samt badestrandene Høve Strand, Nordstrand og Rørvig.

Denne film kan desværre ikke indlejres på andre hjemmesider pga. rettigheder.

 

Kommentarer

Ebbe Juul Nielsen, Højby Sjælland ons, 02/26/2020 - 15:47

"Et hjørne af Sjælland" er flot fotograferet og iscenesat, men filmen er frygtelig rodet. Hvad man ser på filmen, bliver mange steder slet ikke kommenteret.

Senus ons, 02/26/2020 - 16:24

Bemærk at den hvide bil der er med gennem hele filmen har kendingsbogstav "D", så de var her åbenbart før 1940............:o)

lama72@outlook.dk ons, 02/26/2020 - 19:48

Tak for kigget - dejligt at I delte med os

Bente Zagula tir, 03/08/2022 - 13:19

Dejlige barndomsminder. Tak❤️

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk

Tema

Theodor Christensen

Filminstruktør, provokatør, kosmopolit, teoretiker, filmkritiker, modstandmand, mentor, lærer. Theodor Christensens engagement var kæmpestort, og han havde fingrene i stort set alt, der rørte sig i filmens verden i sine 30 aktive år. Se en samling af film instrueret af dansk dokumentarfilms Grand Old Man.

Tema

Film fra virkeligheden – dokumentarismens historie

De allerførste levende billeder, der blev vist i Danmark i 1896, var dokumentariske. Det var blandt andet de franske Lumière-brødres simple virkelighedsgengivelser, og de inspirerede allerede året efter den danske hoffotograf Peter Elfelt til at lave film. I dette tema giver vi et overblik over, hvordan dansk dokumentarisme gennem tiden er blevet inspireret og påvirket af internationale strømninger og skelsættende værker.

Tema

Os, dem og Dirch - turistfilm fra Danmark

De vælter ind over grænserne. De kommer med tog, fly og bil. Krydstogtskibene kæmper om kajpladserne ved Langelinie i København, og på den jyske vestkyst skal man mestre et forståeligt tysk for at betjene de mange glade sommerhusgæster. Men de har penge på lommen. Og de tager hjem igen. Det er sommer i Danmark.