Film

Hvor enkeltspor bliver dobbelte

Theodor Christensen, 1941, 11 min., Stum

Mellem Randers og Aalborg arbejder man med anlæggelse af et nyt dobbeltspor og samtidig foretager man en række forbedringer på det gamle. Ved Øls syd for Hobro går sporet i en skarp kurve uden om en mose. For at øge hastigheden og opnå en behageligere kørsel rettes kurven nu ud. En dæmning skal derfor anlægges hen over mosen. For at skabe et fast underlag på den bløde mosejord foretager man sprængninger. Sporet skal ligge på dæmningen. Skinnerne vejer 60 kg pr. meter. De 30 meter lange skinner samles med lasker og bolte. Der lægges 50 sveller pr. 30 meter skinne. Sporet 'understoppes' med skærver.

Denne film kan desværre ikke indlejres på andre hjemmesider pga. rettigheder.

 

Kommentarer

Der er ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere.

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk

Tema

Theodor Christensen

Filminstruktør, provokatør, kosmopolit, teoretiker, filmkritiker, modstandmand, mentor, lærer. Theodor Christensens engagement var kæmpestort, og han havde fingrene i stort set alt, der rørte sig i filmens verden i sine 30 aktive år. Se en samling af film instrueret af dansk dokumentarfilms Grand Old Man.

Tema

Med tog gennem Danmark

2022 markerer 175-året for åbningen af den første jernbane i kongeriget Danmark. Siden er skinnenettet løbende blevet udbygget og har, som historiske togfilm viser, skabt sammenhængskraft og gjort det lettere for den almindelige dansker at komme rundt.