Film

Hos Kofoed paa Amager

Theodor Christensen, 1943, 10 min., Speak

Film om Kofoeds Skole på Amager, der blev oprettet i 1928 af kordegn Hans Christian Kofoed og hans kone Astrid med et ønske om at hjælpe Københavns mange unge arbejdsløse mænd. Filmen er lavet i håbet om, at den må medvirke til at udbrede kendskabet til skolens samfundsmæssige arbejde.

Omdrejningspunktet er den arbejdsløse Karl Olsen, der brødebetynget og modløs møder op på Kofods Skole for at bede om nyt og rent undertøj. Det kan skolen sagtens hjælpe med, men Olsen skal yde noget til gengæld. Han skal lære noget! Om soignering, sundhed og husligt arbejde. Og hvis han vil, kan han også blive undervist i fag som engelsk, geografi, tysk, sløjd og meget andet. Alt dette skal ruste Olsen til at komme ud på arbejdsmarkedet igen og give ham troen tilbage på sig selv, livet og fremtiden.

Denne film kan desværre ikke indlejres på andre hjemmesider pga. rettigheder.

 

Kommentarer

Der er ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere.

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk

Tema

Theodor Christensen

Filminstruktør, provokatør, kosmopolit, teoretiker, filmkritiker, modstandmand, mentor, lærer. Theodor Christensens engagement var kæmpestort, og han havde fingrene i stort set alt, der rørte sig i filmens verden i sine 30 aktive år. Se en samling af film instrueret af dansk dokumentarfilms Grand Old Man.