Film

Vand fra Eufrat

Theodor Christensen, 1956, 20 min., Speak

I Syrien har man gennem tusinder af år kæmpet for at skaffe vand. Hvor der er vand, er der liv, men ørkenen er en sej og mægtig modstander. Romerne anlagde sindrige vandingsanlæg og fravristede ørkenen mange kvadratkilometer frugtbar jord, men efter deres tid forfaldt brønde og kanaler. Alt gik i stå, kun primitive vandhjul sørgede for utilstrækkelige forsyninger af det livgivende vand. Rige byer og vældige templer tørrede hen, smuldrede væk, kun sten og sand er tilbage. I de senere år har den syriske regering projekteret og udført flere store vandforsyningsanlæg. Et af de interessante er et anlæg, der pumper vand fra Eufrat 100 kilometer gennem ørkenen til Aleppo. Det er B & W motorer, der leverer kraften til at bringe Eufrats vand til den tørstende by i ørkenen.

Denne film kan desværre ikke indlejres på andre hjemmesider pga. rettigheder.

 

Kommentarer

Der er ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere.

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk

Tema

Verden set med danske øjne

Filmene i dette tema kan af gode grunde ikke komme på danmarkskortet. De er nemlig optaget ude i den store verden. Af danske dokumentarister, som er rejst ud for at formidle og dokumentere, give os udsyn og indblik. Fra Europa år nul, over Himalayas skæve bjergtoppe i '68 til Reagans USA anno 1982. God rejse!

Tema

Theodor Christensen

Filminstruktør, provokatør, kosmopolit, teoretiker, filmkritiker, modstandmand, mentor, lærer. Theodor Christensens engagement var kæmpestort, og han havde fingrene i stort set alt, der rørte sig i filmens verden i sine 30 aktive år. Se en samling af film instrueret af dansk dokumentarfilms Grand Old Man.